Sinterklaas intocht Nootdorp
Sinterklaas intocht NootdorpSinterklaas verhaalSinterklaas kleurplaatFotoboek Sinterklaas intocht NootdorpRoute Sinterklaas intocht NootdorpFilmpjes Sinterklaas intocht NootdorpVrienden Sinterklaas intocht Nootdorp

SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN VERLANGLIJSTJES

Zoals jullie wel weten is Sinterklaas een hele oude man. En oude mensen zijn nog wel eens vergeetachtig. En dat is best lastig als je zo veel moet onthouden over alle kinderen in Nederland. Gelukkig heeft Sinterklaas veel hulp. Van al zijn Pieten natuurlijk en ook staat er van alles in het boek van Sinterklaas: hoe de kinderen heten, waar ze wonen en wat ze graag in de schoen of in de zak willen krijgen. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat het boek van Sinterklaas daarom een heel groot, zwaar boek is. Hoofdpiet sjouwt zich er een breuk aan. En omdat Hoofdpiet een moderne man is met moderne ideeën, ging hij er het toch maar eens met Sinterklaas over hebben.

“Sinterklaas?”
“Ja Piet, zeg het eens.”
“Kunnen we niet een computer aanschaffen Sinterklaas? Zodat de kinderen voortaan hun verlanglijstjes via de computer of hun tablet naar u kunnen sturen?”
“Nou, nou, nou Piet… moet dat nu, al dat nieuwerwetse gedoe? Hoe komen die lijstjes dan in mijn boek?”
“Dat is het ‘m nu juist Sinterklaas: dan zitten alle verlanglijstjes in de computer en hoef ik alleen maar de laptop mee te nemen en niet meer te sjouwen met het zware boek! En het is ook heel makkelijk zoeken naar het juiste lijstje. We hoeven alleen maar de naam van het kind in te typen en we weten meteen welke cadeautjes in de zak moeten en bij welk huis het gebracht moet worden!”

Sinterklaas was er niet echt van overtuigd of het nu zo handig is om met een laptop over de daken te gaan in plaats van met het grote boek. Bovendien houdt hij eigenlijk niet zo van veranderingen, al die mensen die dingen steeds maar anders willen. En zou hij zich niet een beetje kaal voelen, zo zonder boek? Maar als Hoofdpiet het nu zo’n goed idee vond… nu ja, vooruit dan maar.

En zo gebeurde het dat de Pieten alle verlanglijstjes gingen verzamelen in de grote computer in Spanje. Hoofdpiet had speciaal een heel lichte laptop gekocht en toen was het alleen nog maar een kwestie van de gegevens overzetten van de grote computer naar de laptop.
Maar toen gebeurde een ramp! De harde schijf van de grote computer was gecrasht en alle verlanglijstjes waren verdwenen! O, o, o, Pietje Paniek liep helemaal rood aan en viel bijna flauw van ellende. Wat nu?!

Gelukkig heeft Sinterklaas natuurlijk de oplossing: hij heeft namelijk toch zijn grote boek meegenomen. Als alle kinderen nu weer gewoon hun verlanglijstje in de schoen stoppen en er een mooi liedje bij zingen, weten de Pieten waar ze de lijstjes moeten halen en bewaart Sinterklaas ze in het grote boek.
En voor volgend jaar gaat Sinterklaas op zoek naar een Computerpiet. Want ook al is Sinterklaas heel oud, hij is ook heel wijs en weet dat sommige dingen altijd blijven bestaan, maar dat je soms ook met je tijd mee moet gaan.
Hoe dan ook lieve kinderen, het komt ook dit jaar vast weer goed met een mooi presentje in je schoen of in de zak!

 
www.parade-nootdorp.nl
 
www.juridischadviesbureauschenk.nl  
 
www.bprint.nl
 
parade.kwalitaria.nl
www.dijksmanpartners.nl   Zwaard IJzerhandel   www.venrooijbouw.nl   www.vaneijkelektro.nl   www.wvk.nl
www.casteleinheiwerken.nl   www.sportstudiosansi.nl   Ondernemingsvereniging Dorpstraat Nootdorp   Nootdorp Nu  
       
Scouting Nootdorp   Renee Lindeman   v.d. Lee    
Copyright © 2013 - Sinterklaas in Nootdorp  - All rights reserved | Powered by Xenodesign